Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΗΣ στον Υδροχόο σε ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ με ΚΡΟΝΟ στο Σκορπιό





ΑΡΗΣ στον Υδροχόο σε ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ με ΚΡΟΝΟ στο Σκορπιό

(Η όψη κορυφώνεται την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 στις 22.00 μμ περίπου)

από την Αριάνα Παπακώστα

Ο ΦΟΒΟΣ, σου δείχνει με ποια θέματα και με ποιες εμμονές πρέπει να ξεμπερδεύεις.

Ξαφνικά όλη η ορμή σου γίνεται τοίχος που ορθώνεται μπροστά σου και δε σε αφήνει να προχωρήσεις.
Είχες κάποια όνειρα το προηγούμενο διάστημα, κάποια σχέδια όχι τόσο στο μυαλό σου, όσο περισσότερο στην καρδιά σου, σαν μια αίσθηση ότι τώρα αρχίζει η ώρα της δικής σου επέκτασης, και ότι τώρα θα αρχίσεις να ζεις και να βιώνεις όσα δεν πρόλαβες ή δεν μπόρεσες στο παρελθόν.

Όμως.....κάτι έγινε και νιώθεις ακινητοποιημένος. Υπάρχει η ορμή μέσα σου, υπάρχει η θέληση, υπάρχει ακόμα και η σιγουριά ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι ΌΜΩΣ τα πράγματα δεν προχωρούν και συ μένεις με μια αίσθηση ανημπόριας και απόσυρσης, σαν κάτι να μην σε αφήνει να κάνεις όλες αυτές τις κινήσεις που είχες στο μυαλό σου, σαν ένα αόρατο χέρι να σε ακινητοποιεί κι ένας ανεξήγητος φόβος ότι όλα θα γυρίσουν εναντίον σου....

Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο μας κάνει να νιώθουμε ότι όλο το δυναμικό που έχουμε μέσα μας είναι αδύνατον να αξιοποιηθεί με προφανείς τρόπους και δράσεις.
Υπάρχει μια αναγκαστική Παύση στα πράγματα, ένα Μούδιασμα.

Σα να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα και ξαφνικά το αυτοκίνητο δεν προχωρά γιατί κάτι έγινε με τη μηχανή. Αναγκαστικά πας πιο σιγά. Αναγκαστικά βάζεις Φρένο. Ίσως αν δεν αφηνίαζες τόσο πολύ με την ταχύτητα να μην έφτανες σε αυτό το σημείο. Και όταν λέω ταχύτητα εννοώ μεταφορικά την κάθε είδους Υπερβολή στη ζωή σου. 
Που υπερέβαλλες Εαυτόν? 
Που καταχράστηκες τις δυνάμεις σου? 
Που άφησες να κακοποιηθεί ο Εαυτός Σου? 
Σε ποιόν τομέα της Ζωής σου χρειάζεται να βάλεις Φρένο, να Στοχαστείς, να Ξεκουραστείς? 
Που χρειάζεται να υποχωρήσεις? 
Σε ποιον τομέα της Ζωής σου πρέπει να ''αναρρώσεις''? 

Ρίξε μια ματιά στον Οίκο του Ωροσκοπίου σου που κατέχει ο Σκορπιός. Εκεί τώρα προσπαθεί ο Κρόνος να βάλει μια τάξη. Εκεί αφηνίασες και τώρα εκεί πρέπει να γαληνέψεις. Κι επειδή ο Σκορπιός έχει να κάνει με το Συναίσθημα και το Πάθος και την Υπερβολή, αφού κατάφερες να επιβιώσεις μέχρι τώρα εκεί, έρχεται ο Κρόνος να σου διδάξει πως αν θέλεις να συνεχίσεις να ζεις ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθείς Νόμους και Κανόνες. Πρέπει να ακολουθείς το Μέτρο. 

Αμέσως μετά κοίταξε τον Οίκο που κατέχει ο Υδροχόος. Από εκεί ο Άρης που τετραγωνίζει τώρα τον Κρόνο, προσπαθεί να σε κάνει να βρεις τρόπους και εργαλεία για να έρθεις σε επαφή με την Αρχέγονη Δύναμη Σου. Από κει ο Άρης σε προκαλεί να βρεις μια Λύση. Και η Λύση αυτή θα έχει Υδροχο'ί'σιο χρώμα. Ο Υδροχόος είναι Αέρας, και σαν Αέρας έχει να κάνει με την Απόσταση, τη Λογική, τη Νόηση, τη Σκέψη. Την Αποστασιοποίηση. Την απάντηση στις ερωτήσεις σου.

Όμως μη βιάζεσαι να λάβεις αυτήν την Απάντηση. 

Χαλάρωσε. Πάρε βαθιές αναπνοές και αξιοποίησε αυτήν την Παύση, αυτή την Υποχώρηση που πρέπει να κάνεις ακόμα και αναγκαστικά. Είναι για καλό σου.
Μείνε για λίγο μόνος σου. 
Άσε τους φανατισμούς, τις εμμονές, τις διαμάχες, τις διεκδικήσεις, τους ανταγωνισμούς. Ησύχασε. Κλείσε για λίγο τις πόρτες. Αναζήτησε τη Μοναχικότητα. 
Κατέβασε κάτω το Σπαθί σου. 
Αποστασιοποιήσου. 
Είναι σα να έρχεσαι από μια Μάχη και τώρα αυτό που χρειάζεσαι είναι να θεραπεύσεις τις πληγές σου, όχι να αποκτήσεις άλλες. Πάρε το Χρόνο σου. Κάνε ένα βήμα πίσω. 

Όταν θα επιστρέψεις, η φόρα και η δύναμη που θα έχεις πάρει, θα είναι τεράστια. Θα έχεις λάβει τη Σοφία του Κρόνου και την Δύναμη του Άρη μαζί. 
Και τότε θα κάνεις όλα τα ξεκινήματα που θέλεις.
Γιατί θα έχεις πάρει τις απαντήσεις.

αριάνα παπακώστα

1 σχόλιο: