Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Καθαρίζοντας στον 4ο Οίκο


8.2.2013

Καθαρίζοντας στον 4ο Οίκο


Πιστεύω πως ένα έπιπλο που σίγουρα συνδέεται με τον 4ο Οίκο του ωροσκοπίου μας είναι το κρεβάτι. Η κρεβατοκάμαρα. Το απόκρυφο. Αυτό που είναι άδυτο. Τα ''ιδιαίτερα διαμερίσματα'' ή το μπουντουάρ της κυρίας. Ό,τι έχει να κάνει με ''privacy''. Κλειδαρότρυπα.

Έκανα αυτή την τρομερή διαπίστωση, καθώς μετακινούσα τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα μου.
Μετά συνειδητοποίησα πως όλοι οι πλανήτες - διελαύνωντες - αυτή τη στιγμή κάνουνε τουρνέ στον 4ο Οίκο μου, όπου πολύ τους αρέσει, το ευχαριστιούνται και το απολαμβάνουνε. 
Περάστε και σε καμιά άλλη περιοχή του ωροσκοπίου μου βρε παιδιά, ναι, μου λένε, οσονούπω και σε λίγο, μόλις σε βοηθήσουμε να βάλεις μια τάξη και να τακτοποιήσεις τα privacy θέματα της εσωτερικής σου Ειρήνης και Καρδιάς, θα περάσουμε και στο σαλόνι. Κι έχουν δίκιο, είχα κάτι ταχυκαρδίες τελευταία.

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Επτά πλανήτες ζωή να' χουν.
Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Άρης, Ποσειδώνας, Χείρωνας, ΚΑΙ η Σελήνη αύριο Σάββατο, στο ρόλο Απαστράπτουσας Σταρ που κάνει το Ντεμπούτο της - Νέα Σελήνη γαρ!

Τι ωραία, τι καλά!
Τα έξω μέσα, και τα μέσα έξω. Τα εν οίκω εν δήμω. Το λες και: βγάλε την ψυχή σου, ακούμπησέ την στο πάγκο και χειρούργησε την με το αναισθητικό του Ποσειδώνα. Που όμως καμιά φορά είναι και παραισθησιογόνο. Ευτυχώς που αναλαμβάνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο Χείρωνας, ο οποίος σου λέει, κυρία μου, άσε τα παλαβά σου και δες τι θα κάνεις με όλα τα παλιά που μαζεύτηκαν στην αποθήκη και θέλουν πέταμα. Και κάψιμο μαζί: Άρης.

Η αλήθεια είναι πως η κάθαρση είναι μια διαδικασία που θα μπούμε όλοι μέσα στο 2013. Και τώρα, πιο ξεκάθαρα, πιο έντονα από ποτέ, οι Πλανήτες θα κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν. Και να μας το κάνουν πιο εύκολο. Ναι δεν έκανα λάθος στην έκφραση μου. Πιο ΕΎΚΟΛΟ. Αρκεί να μην αντισταθούμε στο ρεύμα τους.

Επιστρέφω στον 4ο μου. Τα είδα όλα. Και όνειρα, και προβολές, και φόβους και μανίες και παράνοιες. Και ταχυκαρδίες όπως είπα πιο πριν. Και μεγάλη αγάπη στο σπίτι μου. Δεν ξεκολλάω λέμε. Σπιτόγατος. 
Ο 4ος είναι η βάση μας. Εκεί που ξεκινήσαμε κι εκεί που πάντα επιστρέφουμε.
Η ακμή του 4ου λέγεται και IC. Δηλαδή Immum Coeli στα Λατινικά, που σημαίνει  το Χαμηλότερο Σημείο των Ουρανών.

Αυτό το σημείο είναι η Πύλη από την οποία μπαίνει η Ψυχή στον Υλικό Κόσμο.
Είναι η Πόρτα του Γήινου Παραδείσου.
Μέσα από αυτήν την Πύλη εισέρχεται η Ψυχή και αποκτά το Σπίτι της.
Εκεί γεννιέται με το νέο της σώμα.

Ο 4ος είναι το 4ο Τσάκρα.
Είναι το Στήθος, η Καρδιά, οι Πνεύμονες. Ναι, το πρώτο κλάμα του μωρού, η πρώτη του ανάσα, το πρώτο του καλωσόρισμα στη ζωή.

Είναι η Κούπα του Ωροσκοπίου μας και πρέπει αυτή η Κούπα να μένει πάντα καθαρή.

Είναι η μάνα, η τροφή, η θρέψη, η γαλήνη της καρδιάς μας. Τα υγρά στο σώμα μας. Το συναίσθημα. Το σπίτι. Η αποθήκη. Το υπόγειο. Τα δάκρυα. Η Μνήμη. Τα όνειρα. Οι ασυνείδητες μνήμες της Ψυχής από προηγούμενες ζωές. Η Γέννα. Ο τοκετός. Το κρεβάτι της γέννας. Εκεί που ησυχάζουμε. Τα παιδιά μέχρι το 4ο έτος της ζωής τους.

Μέσα στα 4 πρώτα χρόνια της ζωής μας, έχουμε καταγράψει όλες τις πληροφορίες που βάση αυτών προχωράμε μετά στη ζωή μας.

Όσα φαντάσματα, φόβοι, ανασφάλειες, εμμονές, έχουν καταγραφεί τότε, είναι όσα μας δυσκολεύουν τώρα.

Είναι χρήσιμο να ξέρουμε πως πρόκειται για άυλα ''τέρατα'' που μόνο εμείς τα βλέπουμε και μόνο εμείς που τα δημιουργήσαμε έχουμε τη δύναμη να τα εξαφανίσουμε. Μια για πάντα.

Ο 4ος θα μπορούσε να είναι το υπόγειο που είναι κρυμμένο ένα πτώμα. Έχει αρχίσει να μυρίζει, όμως δεν μπορείς να απαλλαγείς και παρόλο που εσύ αλλάζεις, η αλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι να πάρεις αυτό το πτώμα, να το βγάλεις από το υπόγειο και να το θάψεις με όλες τις τιμές που του πρέπουν. Με κηδεία, μνημόσυνο και κάθε επισημότητα όπως αρμόζει σε κάθε πτώμα. Και μετά καθαρίζεις και ασβεστώνεις το υπόγειο. Και μετά ησυχάζεις.

Αυτό κάνουν τελικά  οι 7 πλανήτες στον 4ο Οίκο μου. 
Ανάβουν το Φως.
Παίρνουν το πτώμα.
Καθαρίζουν το υπόγειο. 

Οι Πλανήτες ξέρουν πως αν απαλλαγείς απ' το πτώμα, φεύγουν και τα φαντάσματα.

Δεν τους αρέσει το Φως.



αριάνα παπακώστα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου