Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Η απάντηση βρίσκεται στον Δία




25.2.2013

Πανσέληνος στην Παρθένο

Στάξε μου το Σάλιο Σου
να γίνω λάσπη
ως πότε θα μαι
χώμα ξερό

Ντίνος Χριστιανόπουλος

από την Αριάνα Παπακώστα

Για κάποιο λόγο καθώς σέρφαρα στο Google βρέθηκα μπροστά σε μια φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Καθόλου τυχαίο αν σκεφτείς ότι έχει απασχολήσει τη σκέψη μου στο παρελθόν, το γιατί ένα τόσο προικισμένο πλάσμα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους Δαίμονες του.
Τι λέω τώρα θα μου πεις, λες και είναι το μόνο πλάσμα με ταλέντο που του συνέβη κάτι τέτοιο...
Στη φωτογραφία ήταν με μερικά κιλά παραπάνω, ήταν από τη δεκαετία του '70 τότε που άρχισε να πίνει και να παίρνει μια πορεία παρόμοια με τους παράφορους ρόλους που ενσάρκωνε στις έγχρωμες ταινίες Καραγιάννης - Καρατζόπουλος. Η εποχή της παρακμής της αυτοκρατορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Μυστήριο το κάρμα των Ηθοποιών. Πόσες φορές η ζωή τους δεν ακολούθησε την Τέχνη, και πόσες φορές δεν κατέληξαν να ζουν ακριβώς όπως οι ρόλοι που ενσάρκωσαν.
Η ενέργεια και το Σύμπαν δεν ξεχωρίζουν αν κάποιος αναπαράγει συγκεκριμένα συναισθήματα προς χάριν του ρόλου που παίζει, και ο τυφλός Νόμος του Σύμπαντος θεωρεί ότι Είσαι αυτό που Παίζεις - Ερμηνεύεις, κι αμέσως σε συνδέει με τις ανάλογες κοσμικές περιοχές.

Σε απλά ελληνικά αν κάποιος για να ερμηνεύσει σωστά το ρόλο του, ταυτιστεί με αυτό που παίζει - ερμηνεύει, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να συνδέεται ενεργειακά με τις ανάλογες επιρροές - οντότητες που συνοδεύουν την εκάστοτε ενέργεια του ρόλου. Και να φτάσει να ''γίνει'' πραγματικά ο ''ρόλος'' που παίζει και σε όλο το υπόλοιπον της ζωής του.

Βλέπε Heith Ledger που ενσάρκωσε το απόλυτο κακό στην τελευταία του ταινία Batman. Δεκτικός και Ιδιαίτερα Προικισμένος όπως ήταν, άνοιξε τόσο πολύ μέσα του, μπήκε τόσο βαθιά στην συγκεκριμένη ενέργεια που οι οντότητες του συγκεκριμένου ρόλου έκαναν κατοχή μέσα του, με αποτέλεσμα να μην αντέξει ο ίδιος όλη αυτή την ενέργεια και να συμβεί αυτό που συνέβη.

Και όσοι ξαφνιάζονται απ' αυτά που γράφω, και τα διαβάζουν για πρώτη φορά, να τους πω ότι είναι πράγματα απλής Φυσικής και Βιονομίας σύμφωνα με τους Νόμους έτσι όπως έχουν διατυπωθεί απ'τον Αριστοτέλη.
Έλκεις αυτό που Είσαι. Είσαι αυτό που Έλκεις. Και το Σύμπαν δεν κάθεται να σκεφτεί αν εσύ κάνεις πλάκα, ή αν εσύ επικαλείσαι την κατώτερη ή την ανώτερη φύση σου γιατί πρέπει να ερμηνεύσεις έναν ρόλο και μετά να ξαναγυρίσεις σε αυτό που ήσουν. Όχι, το Σύμπαν τα παίρνει όλα κυριολεκτικά. Άνάλογα με αυτό που θα πείς, που θα νιώσεις, που θα σκεφτείς, ανάλογα με τον τρόπο που θα μιλήσεις και που θα κοιτάξεις, σε συνδέει με τις ανάλογες αόρατες περιοχές και αρχίζει να υλοποιεί.

Γι' αυτό πρόσεξε τι λες, γιατί ΕΙΔΙΚΑ ο Λόγος έχει τη μεγαλύτερη επίδραση. Μόλις φεύγει από το στόμα σου, το Συμπάν αρχίζει να τον υλοποιεί.
Εν αρχή ήν ο λόγος. Και το Σύμπαν ολόκληρο είναι δομημένο πάνω στο λόγο και την δόνηση. Σκέψου πόσες φορές μπορεί να είπες κάτι για πλάκα, και μετά συνέβη!
Ή πόσες φορές ξεστόμισες κάτι με νεύρα κι έγινε. Ή με Αγάπη. Όπου ο λόγος συνοδεύεται από έντονο συναίσθημα και ζέση Ψυχής, υλοποιείται.

Οπότε δεν είναι καθόλου παράξενο αν ένας ηθοποιός ενσαρκώσει πολλές φορές κάποιον αλκοολικό, να γίνει και ο ίδιος σταδιακά αλκοολικός.
Ή μια γυναικά ηθοποιός που ερμηνεύει ρόλους μοιραίας, ή θύματος, ή του καλού κοριτσιού, θα μπορούσαμε να λέμε παραδείγματα και ιστορίες μέχρι το βράδυ, καθώς και βιογραφίες ηθοποιών που επαληθεύουν όλα τα παραπάνω.
Το πόσο η ζωή τους, έφτασε να γίνει η συνέχεια των ρόλων τους.

---------------------------------------------------------------------------------------

Επιστρέφω στον αγαπημένο μου Δημήτρη Παπαμιχαήλ, και στο γεγονός ότι ανήκε στο ζώδιο της Παρθένου, και αυτό μου δίνει και μια εξήγηση στο γιατί ασχολούμαι σήμερα μαζί του. Ή πιο σωστά στο γιατί εμπνέομαι από αυτόν σήμερα.

Σήμερα το βράδυ έχουμε Πανσέληνο στην 7η μοίρα της Παρθένου.

Εκείνος είχε τον Ήλιο του στην 5η μοίρα της Παρθένου.
Και μια σύνοδο Ήλιου - Ερμή - Ποσειδώνα στην Παρθένο.
Αν ζούσε, αυτή η περίοδος θα ήταν περίοδος κάθαρσης κι επανεκίννησης γι' αυτόν και για τις σχέσεις του.
Θα του δινόταν η ευκαιρία να λύσει και να δει πολλά απ' όλα όσα βασάνιζαν την ταραγμένη ψυχή του.

Ήταν γνήσιος καλλιτέχνης, παιδί του Ποσειδώνα και των Ονείρων.
Αν αφηνόταν στα Όνειρα και είχε περισσότερη Εμπιστοσύνη μπορεί να μην τον παρασέρνανε οι Εφιάλτες.

Και τώρα σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, χρειάζονται λίγη (εώς πολύ) περισσότερη εμπιστοσύνη, κατ' αρχήν στον εαυτό τους και κατόπιν στη ζωή. Στο Όλον.

Όση εμπιστοσύνη και παράδοση στο κύμα της ζωής δείχνουνε οι Ιχθύς, που είναι το Πολικό τους ζώδιο, τόσο σφιγμένοι, συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί είναι οι Παρθένοι.

Η Παρθένος είναι η Γη, είναι η Κόρη και η Θεά Δήμητρα μαζί, είναι η Τροφός της Γης, χρειάζεται Νερό για να καρπίσει και να μας δώσει τις Ευλογίες Της. 
Να μας δώσει τα Στάχυα Της.
Χρειάζεται νερό - συναίσθημα για να μαλακώσει και να γίνει από χώμα ξερό, χώμα αφράτο, γόνιμο, χώμα που θα μας θρέψει.

Η σημερινή Πανσέληνος και όλη αυτή η Περίοδος που διανύουμε, έχει πέρα από το στοιχείο του Ποσειδώνα και πολύ έντονο το στοιχείο του Δία.

Ο Δίας είναι ο παραδοσιακός πλανήτης των Ιχθύων. Τόσοι Πλανήτες στους Ιχθύς εντείνουν ΚΑΙ το στοιχείο του Δία, ο οποίος όλα τα μεγεθύνει, όλα τα υπερβάλλει, όλα τα μπορεί.

Ίσως παρατηρείς ότι αυτό το διάστημα δεν μπορείς να πειθαρχήσεις σε τίποτα, και έχεις όρεξη να κάνεις αυτό που θέλεις ακριβώς στην ποσότητα που το θέλεις, δηλαδή, να τρως πολύ, να κοιμάσαι πολύ, να τεμπελιάζεις πολύ, να αφήνεσαι πολύ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά κι ότι όλα θα λειτουργήσουν στο τέλος, χωρίς εσύ να αγχωθείς.
Μπορεί να σε ξαφνιάσω μ' αυτό που θα σου πω, όμως έχεις δίκαιο που νιώθεις έτσι.

Ο Δίας είναι εδώ σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή (ο Δίας στους Διδύμους ζώδιο του Ερμή, και ο Ερμής στους Ιχθύς ζώδιο του Δία) για να σε φροντίσει, να σε περιθάλψει, να σε χαϊδέψει, να σε κανακέψει, και να σου πει: '' ναι εγώ είμαι εδώ, προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα, όπως φροντίζω για όλα έτσι θα φροντίσω και σένα.''

Αυτή η Πανσέληνος- Αυτή η Περίοδος, σου λέει να έχεις Εμπιστοσύνη.

Αν νιώθεις ότι σου έχει λείψει η Χαρά, πως σου έχει λείψει η Αφθονία σε όλα τα επίπεδα - πνευματικό, υλικό, συναισθηματικό, πως η ζωή σου δεν είναι έτσι όπως κάποτε την ονειρεύτηκες όταν το πνεύμα σου ήταν ζωντανό και διψασμένο, αν ο Ενθουσιασμός και το Κέφι, ο Θαυμασμός και η Ευγνωμοσύνη, έχουν εκλείψει και τίποτα δεν δροσίζει το ξεραμένο χώμα σου, τότε άδραξε την Ευκαιρία των Ημερών του Δία και άλλαξε τα ΟΛΑ.
Δες γύρω σου, ακόμα και η Φύση άνθισε, ο Καιρός είναι Ηλιόλουστος, όλα σου φωνάζουν: Άνοιξε, Αγάπησε, Άπλωσε, Κάρπισε.

Ο Δίας σου φωνάζει ότι μόνον αν αφεθείς με εμπιστοσύνη τότε και μόνο τότε θα έρθει στη ζωή σου η ΕΥ - ΤΥΧΙΑ.

Η Παρθένος που έχει στείλει τον Κυβερνήτη της Ερμή στα Ψάρια, έκανε το πρώτο βήμα να αρχίσει να μαλακώνει και να σου λέει πως, ζωή χωρίς υγρασία, χωρίς όνειρα, χωρίς άφημα, χωρίς εμπιστοσύνη στη ροή, δεν είναι ζωή.

Πάρε την Αισιοδοξία του Δία, τη Χαρά του, Το Ταξίδι του, την Πληθωρικότητα του, το Ζωοποιόν Πνεύμα Του, τον Θαυμασμό Του, και δώσε ένα νέο νόημα στη ζωή σου.

Ναι, τελικά πίσω και μπροστά απ' όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στο Πλανητικό μας Στερέωμα, η απάντηση στις Ερωτήσεις αυτής της Πανσελήνου, είναι μόνο ο Δίας.

αριάνα παπακώστα






1 σχόλιο: